BEKIJK ONS PORTFOLIO 
     

   
 

 
BEKIJK ONS PORTFOLIO
       

   
 

   
BEKIJK ONS PORTFOLIO    

   
 

     
  BEKIJK ONS PORTFOLIO     

Reinigen van zonnepanelen

De zonnige 6 maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen. Het reinigen van zonnepanelen zorgt voor schone zonnepanelen. En voor een optimaal resultaat is het beslist noodzakelijk dat de zonnepanelen schoon zijn. Door een regenbui zal het meeste vuil worden weggespoeld. Toch zal er langzaam een dun laagje vuil op de zonnepanelen ontstaan wat het rendement nadelig beïnvloed. 

Het is dus zaak om zonnepanelen één keer per jaar te laten reinigen. Zonnepanelen schoonmaken kan het beste gedaan worden met osmose water. Uit osmose water zijn zouten, kalk e.d. gefilterd zodat er zuiver water overblijft. Dit water heeft de eigenschap vuil aan te trekken. Het reinigen van de zonnepanelen wordt gedaan met telescopische stelen met zachte borstels. Langs de steel wordt het osmose water naar de borstel gepompt. De zonnepanelen kunnen gereinigd worden door de borstel over het paneel te bewegen. 

In de meeste gevallen kunnen zonnepanelen vanaf de grond gereinigd worden en hoeft het dak niet betreden te worden. Bij hogere of moeilijk bereikbare gebouwen of daken wordt gewerkt met hoogwerkers. Het reinigen van de zonnepanelen draagt bij aan een optimaal rendement voor uw panelen.

Wilt u ook besparen door het reinigen van uw zonnepaneel? Vraag naar de mogelijkheden voor het laten reinigen van uw zonnepanelen, neem contact op!