aveve2

Reinigen

Gevelreiniging

De gevels van uw woning/pand hebben te lijden onder verschillende weersomstandigheden. Zoals zure regen, wind en de vervuiling in de lucht. Al deze omstandigheden hebben een negatieve invloed op de uitstraling en levensduur van uw gevel. Het onderhouden van uw gevel is belangrijk om toekomstige schade zoals scheuren en permanente verkleuring te voorkomen. Gevelreiniging is daarom belangrijk om de uitstraling en kwaliteit van uw gevel te verbeteren. 

Vervuiling gevel

Wij kijken in welke mate uw gevel vervuild is en met welke soort vervuiling u te maken heeft. Vervolgens bekijken wij met welke methode wij uw gevel het beste kunnen reinigen.

Uw gevel kan vervuild zijn door verschillende oorzaken:

  • Vuil in de lucht (roet, rubber, ijzerdeeltjes)
  • Vervuiling door micro-organismen (algen, schimmels, mos)
  • Bouwvervuiling (cementsluiers, teer)
  • Graffiti
  • Aanslag van bestanddelen uit bouwmaterialen (kalk en gips)
  • Zoutuitbloeiingen (salpeter)
  • Aanslag van ingedrongen componenten (dooi- en zeezout)
  • Afzetting van corrosieproducten (koperen bouwmaterialen of roest van ankers)
  • Weer ( regen, wind, zon )

Hoe vuil te verwijderen?

Het is verstandig om de gevels van uw woning/pand met stoom onder een lage druk af te spuiten, het stoom zorgt ervoor dat het vuil goed wordt verwijderd en de lage druk zorgt ervoor dat het voegwerk zo min mogelijk wordt beschadigd. Na het reinigen zal het voegwerk van uw woning/pand hersteld worden en op kleur worden aangepast aan het bestaande voegwerk.

Laat uw woning /pand beschermen

Wij adviseren om na het reinigen van uw gevel deze te behandelen met een impregnatiemiddel. Hiervoor gebruiken wij een milieuvriendelijk en beschermend impregneermiddel op waterbasis waardoor uw gevel makkelijker te onderhouden blijft. Na droging van het impregnatiemiddel is het oppervlak olie-, vet- vuilafstotend en water werend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur.

Reinigen van zonnepanelen

De zonnige 6 maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen. Het reinigen van zonnepanelen zorgt voor schone zonnepanelen. En voor een optimaal resultaat is het beslist noodzakelijk dat de zonnepanelen schoon zijn. Door een regenbui zal het meeste vuil worden weggespoeld. Toch zal er langzaam een dun laagje vuil op de zonnepanelen ontstaan wat het rendement nadelig beïnvloed. 

Het is dus zaak om zonnepanelen één keer per jaar te laten reinigen. Zonnepanelen schoonmaken kan het beste gedaan worden met osmose water. Uit osmose water zijn zouten, kalk e.d. gefilterd zodat er zuiver water overblijft. Dit water heeft de eigenschap vuil aan te trekken. Het reinigen van de zonnepanelen wordt gedaan met telescopische stelen met zachte borstels. Langs de steel wordt het osmose water naar de borstel gepompt. De zonnepanelen kunnen gereinigd worden door de borstel over het paneel te bewegen. 

reinigen

In de meeste gevallen kunnen zonnepanelen vanaf de grond gereinigd worden en hoeft het dak niet betreden te worden. Bij hogere of moeilijk bereikbare gebouwen of daken wordt gewerkt met hoogwerkers. Het reinigen van de zonnepanelen draagt bij aan een optimaal rendement voor uw panelen.

Bent u geintresseerd in reiniging?