Benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Knauf supafill

KNAUF SUPAFIL spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van Knauf Supafil HR++ minerale wol spouwmuurisolatie is een zeer effectieve manier van spouwmuurisolatie. Deze minerale wol is gemaakt van minimaal 80 % gerecycled glas. Mede hierdoor is dit materiaal een van de meest duurzame producten in isolatiemateriaal. Supafil is behandeld met siliconen en daardoor vochtwerend. Tevens is het product onbrandbaar en zorgt het voor een gegarandeerde constante isolatiewaarde zonder risico op doorzakken. Gemiddeld ligt de terugverdientijd qua investering en besparing op stookkosten op 3 a 4 jaar. Het aanbrengen van Supafil is meestal binnen een dag uitvoerbaar en er zijn geen ingrijpende aanpassingen aan de woning nodig.

Eenvoudig en doeltreffend

Via een specifiek boorpatroon word de wol door 18 mm gaten in de stootvoegen ingeblazen waardoor het zich optimaal hecht tussen de beide wanden van de spouw. Hierdoor is er absoluut geen risico op doorzakken. Binnen een dag is de spouwmuur geisoleerd en blijft het aanzicht en het metselwerk van de gevel volledig intact. Supafil wordt reeds 30 jaar gebruikt voor de isolatie van spouwmuren en wordt hierbij uitvoerig getest op vochtdoorslag van regen in combinatie met wind. Deze testen stellen vast dat het product geen water opneemt. Wanneer Supafil gevuld wordt volgens de vastgestelde uitvoeringsrichtlijnen is dit een van de beste manieren van spouwmuurisolatie!

Kenmerken

Duurzaam, hoogwaardige thermische en acoustische eigenschappen. Brandwerend en vocht-regulerend. Waterafstotend en niet capillair. Isolatiewaarde 0,034 W/m.K. Voordelen: Snel en gemakkelijk aan te brengen Voordelig en een hoog rendement. Duurzaam (meer dan 80% gerecycled glas).

Besparing 

Met het aanbrengen van Knauf Supafil HR++ spouwmuurisolatie zijn besparingen op stookkosten van gemiddeld 6 tot 11 kubieke meter per geisoleerde vierkante meter spouwmuur per jaar zeker mogelijk. De gemiddelde terugverdientijd ligt op 3 jaar. Tevens zal uw energielabel worden verhoogd waardoor de waarde van uw woning stijgt.

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies op maat voor uw woning en wensen

Gecertificeerd

Wij zijn erkend installateur van Knauf Supafil

Kwaliteit

Offermans Services maakt gebruik van gecertifiteerde producten

Voordelen van Knauf Supafil spouwmuurisolatie

  • De isolatie kost relatief weinig, terwijl de besparing groot is.
  • Supafil spouwmuurisolatie is onbrandbaar.
  • De witte wol is vochtafstotend en dampdoorlatend.
  • Knauf Supafil heeft een hoge isolatiewaarde
  • Supafil heeft goede akoestische (geluiddempende) prestaties.

Spouwmuurisolatie
Meer weten over spouwmuurisolatie? Hier vindt u antwoord op veel voorkomende vragen.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Door de spouwmuren; van uw woning te isoleren met Knauf Inslulation SUPAFIL blijft uw woning in de winter beter warm en in de zomer koeler.

Daarnaast heeft Supafil een geluidsisolerende werking. Een goed geïsoleerde woning warmt veel sneller op en geeft meer comfort. Bovendien kan de besparing op uw energiekosten oplopen tot wel 25%. Hiermee bewijst u ook het milieu een goede dienst door bij te dragen aan een vermindering van de CO2 uitstoot. Tenslotte stijgt de waarde van uw pand door isolerende maatregelen te nemen.

Kan spouwmuurisolatie vochtproblemen veroorzaken? 

In de beginjaren zijn er veel fouten gemaakt bij de na-isolatie van spouwmuren. Onder andere door gebruik van niet geschikte materialen en ondeskundigheid ontstond in een groot aantal gevallen een probleem met vocht.

Offermans services is een bedrijf dat zorgvuldig en professioneel te werk gaat en gebruikt maakt van de beste materialen en de meest geavanceerde apparatuur. Offermans services gebruikt SUPAFIL  is ongevoelig voor vocht, is rot- en schimmelvrij en vormt geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Welke woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie? 

Indien uw woning is gebouwd tussen 1930 en 1975 komt deze in aanmerking voor (na)isolatie. Woningen van voor 1930 hebben veelal geen spouwmuur. Woningen gebouwd na; 1975 hebben meestal reeds een vorm van spouwmuurisolatie.

Met welk soort isolatie wordt uw spouwmuur gevuld? 

Wij maken gebruik van Knauf Isulation SUPAFIL HR++ inblaaswol. In vaktermen ook wel genoemd als minerale glaswol. Dit isolatie materiaal is specifiek ontwikkeld voor de na isolatie van bestaande spouwmuren. De glaswol wordt gemaakt door verhitting van glasscherven en calciumcarbonaat, siliciumdioxide en natriumcarbonaat. De vezels die in het productieproces ontstaan, worden gebonden met een bindmiddel.

Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee? 

Spouwmuurisolatie die wordt aangebracht in uw spouwmuur gaat net zolang mee als uw huis zelf. Het isolatie materiaal wat wij gebruiken, vervormt niet en kan ook niet vergaan. 

Wat houdt de RD waarde in bij spouwmuurisolatie?  

Rd is de warmteweerstandswaarde van het isolatiemateriaal, uitgedrukt in m2 K/W. De Rd waarde van Supafil bedraagt bij een spouwmuurdikte van 6 cm, 1,75 m2 K/W. Naarmate een spouw dieper is, neemt de Rd waarde toe.