Benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie EPS parels

EPS HR++ spouwmuurisolatie

Offermans services werkt alleen met de beste materialen. Voor spouwmuurisolatie zijn dit onder andere  EPS-parels. Dit zijn kleine bolletjes die voor 98% uit lucht en 2% uit polystyreen bestaan. Door de gesloten structuur dringt water niet naar binnen, waardoor vochtproblemen worden voorkomen. De parels worden met een speciale duurzame en milieuvriendelijke lijm ingeblazen en vormen een gelijkmatige en stevig geheel in de spouwmuur.  

Eenvoudig en doeltreffend

Via een specifiek boorpatroon worden de EPS parels in de stootvoegen ingeblazen waardoor het zich optimaal hecht tussen de beide wanden van de spouw doormiddel van lijm. Hierdoor is er absoluut geen risico op doorzakken. Binnen een dag is de spouwmuur geisoleerd en blijft het aanzicht en het metselwerk van de gevel volledig intact. EPS parels wordt al jaren gebruikt voor de isolatie van spouwmuren en wordt hierbij uitvoerig getest op vochtdoorslag van regen in combinatie met wind. Deze testen stellen vast dat het product geen water opneemt. Wanneer de spouwmuur met EPS parels gevuld wordt volgens de vastgestelde uitvoeringsrichtlijnen is dit een van de beste manieren van spouwmuurisolatie!

Kenmerken

EPS-parels gebruiken wij voor spouwmuur- en bodemisolatie. Het is 100% recyclebaar en met name geschikt vanwege de goede isolatiewaarde en goed bestand tegen vocht.

  • Niet gevoelig voor veroudering
  • Hoge isolatiewaarde
  • EPS parels zij goed bestand tegen vocht.
  • Toepasbaar vanaf 3 cm spouwdiepte.

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies op maat voor uw woning en wensen

Vochtwerend

EPS parels zijn ademend en nemen geen vocht op

Kwaliteit

Offermans Services maakt gebruik van gecertifiteerde producten

EPS isolatieparels: Hoe werkt dat?

De EPS parels worden via kleine boorgaatjes (in een patroon) in het voegwerk aangebracht. Daar is een speciaal patroon voor, zodat de spouwmuur goed afgevuld wordt. Voordat de EPS isolatieparels in de spouw terecht komen, worden ze besproeid met een milieu vriendelijke lijm. Dit gebeurt met een doseringssysteem zodat de juiste lijm gebruikt wordt. Zo ontstaat er een compact isolatiepakket en kunnen de parels dus niet uit de muur ‘lopen’. Nadat de hele spouwmuur gevuld is met Eps parels worden de boorgaatjes weer op een zo goed mogelijke gelijkend kleur afgedicht. Zo kunt u bijna niet zien dat we bij u langs zijn geweest. Wanneer er onvoldoende kruipruimte ventilatie is, voorzien wij de kruipruimte van nieuwe kruipruimten ventilatieroosters

Spouwmuurisolatie
Meer weten over spouwmuurisolatie? Hier vindt u antwoord op veel voorkomende vragen.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Door de spouwmuren; van uw woning te isoleren met EPS parels blijft uw woning in de winter beter warm en in de zomer koeler.

Daarnaast heeft EPS parels een geluidsisolerende werking. Een goed geïsoleerde woning warmt veel sneller op en geeft meer comfort. Bovendien kan de besparing op uw energiekosten oplopen tot wel 25%. Hiermee bewijst u ook het milieu een goede dienst door bij te dragen aan een vermindering van de CO2 uitstoot. Tenslotte stijgt de waarde van uw pand door isolerende maatregelen te nemen.

Kan spouwmuurisolatie vochtproblemen veroorzaken? 

In de beginjaren zijn er veel fouten gemaakt bij de na-isolatie van spouwmuren. Onder andere door gebruik van niet geschikte materialen en ondeskundigheid ontstond in een groot aantal gevallen een probleem met vocht.

Offermans services is een bedrijf dat zorgvuldig en professioneel te werk gaat en gebruikt maakt van de beste materialen en de meest geavanceerde apparatuur. Offermans services gebruikt EPS parels is ongevoelig voor vocht, is rot- en schimmelvrij en vormt geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Welke woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie? 

Indien uw woning is gebouwd tussen 1930 en 1975 komt deze in aanmerking voor (na)isolatie. Woningen van voor 1930 hebben veelal geen spouwmuur. Woningen gebouwd na; 1975 hebben meestal reeds een vorm van spouwmuurisolatie.

Met welk soort isolatie wordt uw spouwmuur gevuld? 

Voor spouwmuurisolatie zijn dit onder andere  EPS-parels. Dit zijn kleine bolletjes die voor 98% uit lucht en 2% uit polystyreen bestaan. Door de gesloten structuur dringt water niet naar binnen, waardoor vochtproblemen worden voorkomen. De parels worden met een speciale duurzame en milieuvriendelijke lijm ingeblazen en vormen een gelijkmatige en stevig geheel in de spouwmuur.  

Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee? 

Spouwmuurisolatie die wordt aangebracht in uw spouwmuur gaat net zolang mee als uw huis zelf. Het isolatie materiaal wat wij gebruiken, vervormt niet en kan ook niet vergaan. 

Wat houdt de RD waarde in bij spouwmuurisolatie?  

Rd is de warmteweerstandswaarde van het isolatiemateriaal, uitgedrukt in m2 K/W. De Rd waarde van EPS parels bedraagt bij een spouwmuurdikte van 6 cm, 1,76 m2 K/W. Naarmate een spouw dieper is, neemt de Rd waarde toe.